Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Mining Monero για αρχάριους με Cudo Miner

Είσαι αρχάριος αλλά θέλεις να κάνεις εξόρυξη Monero ?


To Cudo Miner είναι μια εύκολη λύση και δίνει 0.00005btc (5000satoshis) δώρο εγγραφής σε κάθε νέο Miner!


Ενώ μπορεί κάποιος να κάνει δύσκολη τη ζωή του και να πάει με τον πιο δύσκολο τρόπο, ίσως θα ήταν σοφό να πάρει μια αρχική γεύση Mining με κάποιο εύκολο στη χρήση λογισμικό. Ένα λογισμικό που δε θα σε τυρρανήσει ούτε θα απαιτεί πολύωρη εκπαίδευση για να το εγκαταστήσεις, μέρες ολόκληρες να συγχρονίσει ολόκληρο το Blockchain (ω ναι... παίρνει μέρες να συγχρονίσει το blockchain σε μια adsl καθώς o υπολογιστής κατεβάζει τμηματικά τα block και τα επαληθεύει ) και έπειτα να έχει και την ικανότητα να κρίνει ότι λειτουργεί βέλτιστα για το υπάρχων hardware.

Έτσι για όλους τους αρχάριους (κανείς δεν γεννήθηκε φωστήρας) που θέλουν να μπουν στη διαδικασία του Mining με τον εξοπλισμό τους υπάρχει το  Cudo Miner το οποίο είναι μια τεράστια πλατφόρμα εξόρυξης με πάνω από 100.000 χρήστες που κάνουν εξόρυξη σε διάφορα κρυπτονομίσματα και μοιράζονται τις αμοιβές.

Μετά την δημιουργία λογιαριασμού ο χρήστης μπορεί να κάνει mining συμμετέχοντας απλά με τον απλό 64bit επεξεργαστή του. Κάνοντας login μετά την επιβεβαίωση του email βάσει του οποίου αναγνωρίζεται (δεν ζητάει KYC ή τηλέφωνο παρά μόνο ένα email) κατεβάζει από την ιστοσελίδα του Cudo Miner ένα εγκαταστάτη (installer) το οποίο εγκαταστεί το απαραίτητο software για την εξόρυξη (xmrig πχ για CPU εξόρυξη). Το λογισμικό ανιχνεύει το υλικό του υπολογιστή και μέσω ενός απλού Interface ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει την εξόρυξη με την CPU, την κάρτα γραφικών (GPU) ή και το συνδιασμό και των δυο.

Σημείωση πως μόνο οι νεότερες κάρτες γραφικών (τελευταίας 3ετίας χονδρικά) υποστηρίζονται από το Software του Cudo miner.


Στα πολύ πολύ θετικά αυτού του τρόπου εξόρυξης είναι ότι 
  1. Μπορείς να βάλεις χρονοδιάγραμμα για το ποιές ώρες/μέρες ο υπολογιστής θα κάνει εξόρυξη.
  2. Απομακρυσμένη εποπτεία των μηχανημάτων που κάνουν εξόρυξη
  3. Αλλαγή ρυθμίσεων και Setups χωρίς να βρίσκεσαι παρών.
  4. Κάνει μόνο του αναβαθμίσεις του προγράμματος εξόρυξης και έτσι δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.
  5. Ορίζεις εύκολα το πόσους πόρους (cpu threads) επιθυμείς να καταναλώνει η εξόρυξη ώστε να μπορείς ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή.
  6. Μπορείς να κάνεις παράλληλα mining με τη CPU (monero mining) και τη GPU (bitcoin/ethereum/algorand/cudos blockchain mining) αλλά να πληρώνεσαι σε όποιο νόμισμα επιθυμείς.
  7. Ομάδα υποστήριξης 24/7.
Στα αρνητικά είναι 
  1. Τα αυξημένα fees (περίπου 6%) που κρατά το Cudo Miner  σε σχέση με κάποιο άλλο κοινοπρακτικό Mine Pool τα οποία κρατούν από 0.5% ως 3%.
  2. Πρέπει να έχει επιτευχθεί ένα ελάχιστο ποσό εξόρυξης για να ενεργοποιηθεί το κουμπί της ανάληψης. Πχ στο Monero είναι 0.088 Monero το οποιό κατά την ώρα της πληκτρολόγησης του κειμένου 9/8/22 αντιστοιχεί σε 13.3Euro. (με λίγα λόγια αν πχ έχεις κάνει mining 0.07 monero είσαι αναγκασμένος να παραμείνεις στο cudo miner μέχρι να φτάσεις στο ελάχιστο ποσό ανάληψης). Αντίστοιχα κάποια άλλα mining Pools έχουν πολύ χαμηλό το όριο αυτό περίπου στο 0.01 Monero (1,55Euro)

Για νέους χρήστες που θα εγγραφούν μέσω στο Cudo Miner μέσω του link εγγραφής  δίνει 0.00005btc (5000satoshis) δώρο εγγραφής.

Δεν είναι και τίποτα θα πει κάποιος τα 5000 satoshis, είναι περίπου ένας ελληνικός καφές (1.3euro).  Στην κορυφή του All time High για το BTC ήταν όμως 5ευρώ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου