Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ένα βασικό πρόβλημα που επιζητά να λύσει το Monero




Μπορεί να φανεί τρελλό, ανόητο η εντελώς "ΨΕΚ" αλλά πως θα σου φαινόταν να μη μπορείς να παραγγείλεις... πίτσα?


Είμαστε εμφανώς σε ένα μεταβατικό παγκόσμιο στάδιο. Ο κόσμος προχωρά, εξελίσσεται, ψηφιοποιείται. Όμως προχωρώντας σε αυτά τα νέα μονοπάτια υπάρχουν διαρκώς νέες κακοτοπιές, προβλήματα και νέου τύπου "λακούβες".

Τα μονοπάτια δεν χαράζονται από τους απλούς χωρικούς, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους αλλά από άλλους οι οποίοι προσπαθούν να χαράξουν συγκεντρωτικές πολιτικές για τις μάζες ως αυτόκλητοι προστάτες του ανθρωπίνου γένους. Ένα τέτοιο παράδειγμα σωτήρων είναι το WEF.  Όλοι εκεί στα "world economic forum" αλλά και σε άλλες συγκεντρώσεις επιφανών μυαλών έχουν συγγράψει τα εγχειρίδια τους (The Great Reset by Klaus Schwab) και προσπαθούν, πραγματικά ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ όμως, να φέρουν μια τέτοια πραγματικότητα στον κόσμο μας. Εντελώς συμπτωματικά εγχειρίδιο  ορίζεται ως πρώτη ερμηνεία ένα δίκοπο μαχαίρι και έπειτα ένα μικρό βιβλίο που λειτουργει ως οδηγός.



Αφήνω εδώ αυτή τη φωτογραφία και συμπεραίνω αυθαίρετα ότι ήταν στα top 10 του Public και τυχαία εβρέθη σε αυτό το πλάνο και δεν ήταν κάποιο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ χρήσης ή κάποια δήλωση συμμόρφωσης στο WEF. 


Μιλώντας για διεθνείς οραματιστές από το World Economic Forum δε θα πρέπει να μείνει κανείς ανενημέρωτος για το πραγματικά μεγάλο όραμα που σχεδιάζουν για το διατροφικό μας μέλλον.  Το κλιπ που ακολουθεί είναι ένα σύντομο απόσπασμα που προβλήθηκε στην τελευταία σύνοδο του WEF και μιλά για τα "ωφέλη" της εντομοφαγίας προβάλωντας το ως κάτι φυσιολογικό καθώς κάπου στη Γη 2 δις ανθρώποι τρώνε ήδη έντομα.  (τους μετρήσαν ή το κόψαν στο περίπου?

Αυτό που δεν εξηγούν είναι ότι όλοι αυτοί οι πληθυσμοί τρώνε έντομα γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο ποιοτικότερο να φάνε καθώς ψάρια, πουλερικά, βοειδή, γαλακτοκομικά δεν φτάνουν ποτέ στις αγορές τους και όταν αυτό γίνεται είναι απλησίαστα ακριβά σε σχέση με το τοπικό νόμισμα.  Έτσι γνωρίζουμε ότι σε φτωχές περιοχές της Κίνας τρώγονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ, οτιδήποτε περπατά και δεν έχει ρίζες, είτε αυτά είναι τρωκτικά, σκυλιά, γατιά, φίδια, νυχτερίδες ή και ..γκομπολίνο (και να σου έπειτα οι πανδημίες στη wuhan...)

(σ.σ στην Ευρώπη ήδη έχουν πάρει έγκριση τα πρώτα έντομα για κατανάλωση και η αγωνία τους είναι αν θα προλάβουν να βάλουν τα έντομα στο πιάτο μας πριν εμείς πεινάσουμε. Μάλιστα για να χρυσώσουν το χάπι λένε ότι επειδή ίσως είναι δύσκολη η κατανάλωση των ίδιων των εντόμων να τα αλέθουν και προετοιμάζουν με αυτά μπιφτέκια ή να μπαίνουν ως επιπρόσθετα σε προϊόντα ψωμιού. (σχετικό άρθρο ΕΔΩ)




Μετά από αυτή την παρένθεση για το πως προλειαίνεται το έδαφος για μεθοδικές αλλαγές στο διαιτολόγιο του μέσου ανθρώπου με διάφορα προσχήματα που θα βρεθούν (πχ Ανακοίνωση έξαρσης γρίπης των γουρουνιών που θα οδηγήσει στο "σφάξτε όλα τα γουρούνια", εεεπ, όχι αυτόν, αυτός είναι δημόσιος υπάλληλος ασφαλείας!)  μπορούμε να υποθέσουμε ότι για να μπορέσει κάτι να λανσαριστεί πρέπει κάτι άλλο να σαμποταριστεί. Είναι εμφανής ο πόλεμος που γίνεται στην Αμερική κατά της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος (δες εδώ 26 καταστροφές σε βιομηχανίες επεξεργασίας από αρχές του 22') κάτι που φαίνεται και από τις ανεξήγητες πυρκαγιές σε πολλές μονάδες σε δυσανάλογο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι και λίγα τα άρθα που μιλούν για σφάξιμο ολόκληρων κοπαδιών (βλέπε ΕΔΩ, εδώ κι εδώ)  καθώς οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να αγοράσουν πλέον ζωοτροφές. (Αυτός ο Πούτιν πάλι θα φταίει που αντιστέκεται σθεναρά στις κυρώσεις μας της Δύσης αντιδρώντας με δικές του αντικυρώσεις, περιορισμό εξαγωγών φυσικού αερίου/πετρεαλαίο/μη εξαγωγές λιπασμάτων/τροφίμων  ενώ θα έπρεπε μόνο να δέχεται σφαλιάρες από την Δύση αδιαμαρτύρητα όπως κάνουν όλα τα ήσυχα παιδιά)


Μετά από όλη την περιγραφή ερχόμαστε στο κυρίως πρόβλημα που υπάρχει και φυσικά θα διογκωθεί όταν ο απλός πολίτης έχει στα χέρια του κάποιο ψηφιακό ελεγχόμενο από την κυβέρνηση/Ευρώπη νόμισμα όπως το Euro CBDC που ετοιμάζεται  και παράλληλα δεν θα έχει έλεγχο στα δεδομένα του τα οποία θα διανείμονται απροβλημάτιστα μεταξύ κρατικών υπηρεσιών, τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών αλλά και απλών μαγαζιών.


Στο κλιπ που ακολουθεί μιλά ο Τζίμης Πανούσης ο οποίος κάνει ένα τηλεφώνημα και παραγγέλνει πίτσα στο προσεχές αλλά ίσως όχι και τόσο μακρινό μέλλον.



 


Το βασικό πρόβλημα που περιγράφει το βίντεο είναι ότι έχει προχωρήσει τόσο πολύ η "ψηφιακή ολοκλήρωση" και πλέον δεν μπορεί να κάνει μια γρήγορη απλή κι ανώνυμη συναλλαγή. Αντιθέτως πρέπει να λογοδοτήσει για το ποιος είναι, που μένει, πως θα πληρώσει, ενώ η υπάλληλος στην άλλη πλευρά της γραμμής ήδη είναι σε θέση να βλέπει αν έχει χρήματα διαθέσιμα, αν έχει φουσκωμένη την πιστωτική του αλλά και τέλος έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που αφορούν την κατάσταση της υγείας του. 


Ένα τέτοιο δυσμενές σενάριο, το να μη μπορείς να κάνεις μια απλή αγορά πίτσας δεν θα μπορέσει κανείς να υλοποιήσει, όσο μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε ένα μέσο πληρωμής όπως το Monero, το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στην ιδιωτικότητα μας. 


Ακόμη και ζάχαρο, ακόμη και υπέρταση να έχουμε, ο καθείς είναι υπεύθυνος να επιλέξει την τροφή του γιατί η ζωή ούτως η άλλως είναι μικρή, απρόβλεπτή και ποιος ξέρει; ίσως και να είναι η τελευταία επιθυμία κάποιου το να φάει το τελευταίο του βράδυ ένα  κομμάτι πίτσα!


Οπότε το σύνθημα είναι ένα :

ΜΟΝΕΡΟ FOR PIZZA !!! 

We shall not EAT ZE BUGS!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου