Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Πως μπορώ να αγοράσω crypto εφόσον οι Ελληνικές τράπεζες το μπλοκάρουν;

Oh mon Die! Η Τράπεζα μου μπλόκαρε την κάρτα 




Είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια σε κάθε πιθανό αγοράστη κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα. 

  • Κάνεις εγγραφή στο ανταλλακτήριο που επιθυμείς
  • Αποφασίζεις να μεταφέρεις εκεί χρήματα (ευρώ) για να κάνεις κάποια αγορά και γιαυτό το σκοπό επιλέγεις να πληρώσεις με κάποια από τις κάρτες σου. (χρεωστική/πιστωτική/προπληρωμένη κλπ). Μια οποιαδήποτε κάρτα έκδοσης Ελληνικών τραπεζών.
  • Το αποτέλεσμα πάντα ίδιο. Αυτόματο "μπλοκάρισμα" της κάρτας και κλείδωμα λογαριασμού.

Εκ των πραγμάτων ο χρήστης αναγκάζεται να καλέσει στην εξυπηρέτηση της τράπεζας για να διαπιστώσει ότι η κάρτα του εκλειδώθει εξαιτίας κάποιας "ύποπτης" συναλλαγής σε site του εξωτερικού. Ακολουθεί εξακρίβωση στοιχείων στο "τμήμα ασφάλειας της τράπεζας".   

Και ξαφνικά βρίσκεσαι στην "ΓΑΔΑ" της τράπεζας να περνάς από όλους τους λογής των ελέγχων.    Στους σύντομους διαλόγους σου λένε λακωνικά ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συναλλαγές προς ανταλλακτήρια γιατί υπάρχει μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο.



ΣΟΒΑΡΑ? Σοβαρά???


Οι τύποι που συμμετείχαν και ήταν ουσιαστικά πωλητές κρατικών ομολόγων που αργότερα επι Βενιζέλου κάναν "κούρεμα" των αξιών των ομολόγων, έρχονται να μιλήσουν για "επιχειρηματικό ρίσκο"?  Οι ίδιοι που συμμετέχουν τόσο ενεργά στις πωλήσεις μετοχών σε μισοφαλιρισμένες εταιρίες και όταν σκάνε οι εταιρίες και οι μετοχές βγαίνουν από το χρηματιστήριο νίπτουν τας χείρας τους.  Οι ίδιοι που τα χρήματα τα παίρνουν από έναν αλλά τα δίνουν με μορφή δανείου σε άλλον και έπειτα τα ξαναπαίρνουν και τα ξαναδανείζουν τόσες φορές που ουσιαστικά έχουν φτιάξει ένα σύστημα το οποίο τα χρήματα δεν υπάρχουν στα αλήθεια αλλά έχουν μια άλλη υπόσταση 



Το πιο οξύμωρο είναι ότι επιτρέπουν στον πελάτη τους να κάνει χρήση του χρήματος (που τους εμπιστεύτηκε με τις καταθέσεις του) ΚΑΘΕ είδους ανορθόδοξο τύπου αμφίβολης ποιόητας "έξοδο"
  • Χρηματιστήριο. Πολλοί χάνουν χρήματα, ελάχιστοι κερδίζουν.
  • Site "στοιχημάτων" που εκεί χάνεις όλα τα χρήματα σου μόλις λήξει ο αγώνας.
  • Site κρατικού στοιχήματος με πρόσχημα τον Αθλητισμό. (οι γνωστή εταιρία παραγωγής κέρδους μέσω εθισμένων στο τζόγο πολιτών)
  • Online Cazinos
  • Πάσης λογής υπηρεσίες ενηλίκων (αυτά τα θεάματα με τα ολίγα ή και καθόλου ρούχα)
  • Junk Food που θα μειώσουν το προσδόκιμο ζωής σου
  • Δωρεές σε αμφίβολης υπόστασης φιλανθωπικές/φιλοζωικές εταιρίες προστασίας του σαλιγκαριού της Νέας Γουινέας
Ουσιαστικά δεν έχουν κάποια αντίρρηση το χρήμα να "κυκλοφορεί", το χρήμα να καταναλώνεται, το χρήμα να γυρίζει, το χρήμα να φεύγει από τις τσέπες σου, το να δανείζεσαι, το να κοκκινίζει το στεγαστικό δάνειο σου (ενώ χάλασες όλες τις οικονομίες σου σε όλα τα παραπάνω)

Η Αντίρρηση τους φαίνεται πως εδράζεται στο γεγονός ότι μετατρέποντας εσύ το χρήμα σου σε μια ψηφιακή μορφή (Monero - Bitcoin - Ethereum - Cardano Πχ) και αρχίζοντας να χρησιμοποιείς το blockchain για μεταφορά αξίας αντί του χρηματοπιστωτικού παγκόσμιου συστήματος, αρχίζεις και βγάζεις όλους αυτούς τους μεσάζοντες από το ρόλο του ...μεσάζοντα.  

Θα μπορούσε ένας θεσμοθετημένος μεσάζοντας να επιτρέψει την κατάργηση του κι αυτό χωρίς κάποια ...μάχη?


Διάλλειμα από αυτό το ... καταιγιστικό RANT για ένα .. cartoon ενηλίκων.


ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ σε αυτό το απόλυτα εκπαιδευτικό βίντεο πριν συνεχίσετε. Μιλά για τις τακτικές των τραπεζών να βγάζουν χρήμα δίνοντας δάνεια. Μόνο όσοι είναι πολλοί φρέσκιοι δεν έχουν κατά νου τα "διακοποδάνεια", τα "τριημερο-δάνεια", τα "γαμοδάνεια", τα αχρείαστα "αμαξοδάνεια" τα "βολτοδάνεια" και τις πιστωτικές κάρτες που σε παρακαλούσαν όλες οι τράπεζες να πάρεις χωρίς να έχεις καμιά πιστωληπτική ικανότητα, χωρίς να έχεις καν μια ...εργασία και καμία ελπίδα να ξεχρεώσεις τα χρέη που δημιούργησες.  Όλες αυτές οι ανεξέλεγκτες πρακτικές που ουσιαστικά κατάφεραν να ξεκοκαλλήσουν μια ολόκληρη γενιά, να χαθούν περιουσίες, να καταστραφούν οικογένειες, να αναγκαστούν άνθρωποι να φτάσου να πηδάνε από τα μπαλκόνια ή να βάζουν μια θηλειά στο λαιμό τους.

Γιατί δεν βοηθάς κανέναν νέα όταν του δανείζεις ανεξέλεγκτα ποσά αλλά τον εξαναγκάζεις να είναι ένας σκλάβος των χρεών του.

Είναι κάποια νέα εφεύρεση αυτή η σκλαβοποίηση μέσω χρέους? 

Όχι. Από τη Βίβλο κιόλας (Παλαιά Διαθήκη) (αναφέρεται στο εδάφιο των Παροιμιών στίχοι 22:7 Ο πλούσιος κυβερνά τους φτωχούς και ο δανειολήπτης είναι σκλάβος του δανειστή.

Prov 22:7  “The rich rules over the poor, and the borrower is slave of the lender.”



Ακολουθεί το 29λεπτο (ούτε καν μισή ώρα βρε) επίμαχο βίντεο : 






Επιστροφή στα δικά μας. Σε τράπεζες που έχουν το θράσσος να έρχονται σε εσένα κι εμένα που βάλαμε τις καταθέσεις μας στην τράπεζα αλλά να απαγορεύουν τη χρήση τους όπως, όσο και όποτε επιθυμούμε? 


Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Γιατί να αφήσω τα χρήματα μου στην Ελληνική τράπεζα? Ώστε τι? Ώστε να ωφεληθώ με 0,01% επιτόκιο ενώ ο μέσος τρέχων ετήσιος πληθωρισμός είναι της τάξης του 10% ?


Τράπεζες που ακολουθούν τακτικές απαγορεύσεων και περιορισμών, αργά η γρήγορα διώχνουν τους πελάτες τους. Πως να το κάνουμε, θέλω η τράπεζα να μπορεί να λειτουργεί ως ενδιάμεσος με τον έξω κόσμο και όχι απλά να μπαίνει εμπόδιο και σε κάθε συναλλαγή να παίζει το ρόλο του εισπράκτορα διοδίων.



Η ΛΥΣΗ στο πρόβλημα των Ελληνικών τραπεζών.

Με λύπη κατέληξα κι εγώ στο συμπέρασμα ότι οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται αλλά κόβονται. Δυστηχώς όταν βλέπει κάποιος να τον πιέζουν από όλες τις πλευρές, είναι αποτέλεσμα μηχανικής των ρευστών να καταφέρει αργά ή γρήγορα να ξεγλυστρίσει και να ελιχθεί. Αν επιλέξει στωϊκά να μένει στη μέγγενη θα μένει μέχρι να μην υπάρχει άλλη ανοχή στο υλικό μέχρι να "σκάσει".



Έτσι μια λύση είναι το να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, να μεταφέρεις εκεί κάποιο ποσό με έμβασμα SEPA και από εκεί να στείλεις χρήματα στο ανταλλακτήριο για να αγοράσεις Crypto. Και επειδή οι τράπεζες εξωτερικού απαιτούν επιπρόσθετα στοιχεία ή και δια ζώσης ενέργειες μια λύση είναι οι Digital τράπεζες που μπορεί κάποιος από απόσταση να ανοίξει και να λειτουργήσει το λογαριασμό του.

Μια από τις Digital τράπεζες οι οποίες παρέχουν λογαριασμό SEPA, virtual χρεωστική Debit κάρτα αλλά και χρεωστική κάρτα σε πλαστικό για χρήση όπου δέχονται mastercard είναι η Revolut.  

Προσοχή, η Revolut είναι κανονικά αδειοδοτημένη τράπεζα με φυσική έδρα στη Λιθουανία ενώ περισσότερα στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Ρωτήστε τους φίλους σας αν έχουν προσκλήσεις στη Revolut Digital Bank και ζητήστε τους το Refferal link.


Αν δεν βρείτε Referral Link μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μου (Revolut Referral link Click ΕΔΩ). 

Για την εγγραφή απαιτείται σύγχρονο smartphone, έγκυρη ταυτότηητα, μια selfie και στοιχεία διεύθυνσης, email και κινητό τηλέφωνο.


Αλλες Digital τράπεζες με κανονική αδειοδότηση τράπεζας είναι οι 

Γερμανική Ν26 
Ολλανδική Bunq 
και φυσικά ο καθένας πρέπει να διαβάσει όρους/χρήσης αλλά και χρεώσεις πριν αποφασίσει να στείλει εκεί κάποιο ποσό.

Με άλλα λόγια Don't trust my words, Do Your Own Research and VERIFY!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου